VEKA presenteert SOFTLINE 82 NL

Het nieuwe profielsysteem met Nederlands design isoleert nóg beter
Op het Duurzaam Gebouwd congres van 13 november jl. introduceerde VEKA SOFTLINE 82 NL. Dit nieuwe kunststof profielsysteem is speciaal ontwikkeld voor de toepassing van triple glas en is qua vormgeving helemaal afgestemd op de Nederlandse markt. SOFTLINE 82 NL onderscheidt zich duidelijk door zijn design, kwaliteit en prestaties. Dat betekent goed nieuws voor architecten, eindgebruikers en opdrachtgevers van nieuwbouw- en renovatieprojecten.Kenmerkend voor SOFTLINE 82 NL is het design, waarbij het glas terugliggend in het kozijn wordt gemonteerd, zoals dat gebruikelijk is bij traditionele kozijnen. Ook in dit nieuwe profiel heeft VEKA vastgehouden aan de wandsterkte klasse A. Dit biedt de zekerheid dat ramen en deuren het gewicht van het zwaardere glas gemakkelijk kunnen dragen, waardoor ze ook na vele jaren perfect blijven functioneren. Naast zekerheid biedt SOFTLINE 82 NL eindgebruikers nog meer voordelen: het profiel zorgt voor behaaglijk comfort in huis en een lagere energierekening. Doordat met SOFTLINE 82 NL betere isolatiewaarden worden bereikt, geeft het kozijn minder kou af en hoeft er minder gestookt te worden.

Kwaliteit tot in elke detail

Het nieuwe dikwandige profiel van VEKA voldoet aan de hoogste Europese kwaliteitsnorm: klasse A conform EN 12608, zodat het profiel perfect toegerust is om triple glas te dragen. SOFTLINE 82 NL heeft een uitzonderlijk lage warmtegeleidingscoëfficiënt dankzij de uitgekiende meerkamertechnologie. Met een inbouwdiepte van 116 mm is het profiel perfect voorbereid op de toepassing van triple glas. Glasdikten tot en met 52 mm kunnen probleemloos worden toegepast. De aangepaste glassponning in combinatie met triple glas maakt de realisatie van zeer hoge energie-efficiëntie tegen een aantrekkelijke investering mogelijk. Deze aanpassing is al succesvol toegepast in de eerste passiefhuizen. SOFTLINE 82 NL is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Dankzij zijn uitmuntende isolerende eigenschappen is het profiel bijvoorbeeld ideaal voor woningcorporaties die een energiesprong willen maken en voor huiseigenaren die de energiekosten willen verlagen én de waarde van hun huis willen verhogen.

Meer comfort door nieuwe kozijntechniek

SOFTLINE 82 NL is gemaakt voor behaaglijk wooncomfort. Zo heeft het profiel een verdiepte sponning (25 mm), waarin het glas wordt geplaatst. Dit zorgt voor een gelijkmatiger temperatuurverloop waarmee ongewenste condensvorming wordt voorkomen. Bovendien heeft SOFTLINE 82 NL dubbele dichtingen die tocht en kou geen kans geven.

Stabielere deuren dankzij verhoogde wandsterkteMet de verhoogde buitenwanddikte van 3,5 mm is het profiel helemaal berekend op de grote Nederlandse deuren. Daar komt bij dat de hoekverbindingen van SOFTLINE 82 NL extra stevig zijn door de meelasbare proppen in de hoeken, die de zware metalen versterkingsprofielen verbinden. Dat biedt zekerheid: zelfs de grootste deuren zijn daardoor bijzonder stabiel en blijven decennialang optimaal functioneren.

Meer keuze door diversiteit in stijlen en kleuren

SOFTLINE 82 NL heeft een eigentijdse look en uitstraling, terwijl de schuine lijn van het verdiepte profiel subtiel verwijst naar de Nederlandse bouwstijlen van de twintigste eeuw. Daarnaast is er SOFTLINE 82 NL RETRO, het profiel dat de sfeer van de jaren dertig ademt. Ideaal voor een bouwstijl met grote, heldere lijnen: stoer, robuust en vertrouwd. SOFTLINE 82 NL profielen zijn leverbaar in meer dan vijftig kleuren en decors. De diversiteit in stijlen en kleuren betekent ontwerpvrijheid voor architecten en keuzevrijheid voor huiseigenaren, die ramen en deuren volgens hun persoonlijke smaak laten uitvoeren. SOFTLINE 82 NL is daarmee een veelzijdig profielsysteem dat helemaal aansluit bij de behoeften van de Nederlandse nieuwbouw- en renovatiemarkt. Toepassing van SOFTLINE 82 NL is daarbij ook nog eens een verantwoorde, duurzame keuze. Net als in alle andere VEKA profielsystemen zijn in SOFTLINE 82 NL uitsluitend 100% recyclebare materialen verwerkt. VEKA heeft een gesloten kringloop ingericht, waarin kunststof kozijnen zonder verlies van kwaliteit worden gerecycled.

Meer informatie

Wilt u precies weten welke meerwaarde SOFTLINE 82 NL heeft in nieuwbouw- en renovatieprojecten? Neem dan contact op.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *